LED lampen in 2016

LED verlichting bedienen met je smartphone of tabletDe laatste jaren hebben we in de lampen en verlichtingsbranche al een enorme beweging gezien van de traditionele gloeilamp naar de LED lamp, en ondanks veranderde wetgeving, de positieve berichten over LED lampen en verlichting zijn nog veel mensen huiverig om een LED lamp te kopen, echter hier gaat in 2016 definitief verandering in komen voorzien wij. De LED lampen zijn namelijk op dit moment al zover doorontwikkeld dat je al LED lampen hebt welke qua kleur en lichtopbrengst niet meer te onderscheiden zijn van de gloeilamp.

Een LED lamp word dan nog wel een investering voor u om aan te schaffen. Maar deze investering is al te doen voor onder de 10 euro, en in 2016 zullen de standaard prijzen naar alle waarschijnlijkheid onder de 5,- per losse lamp zijn (ook al zie je nu al vaak genoeg aanbiedingen waarbij u 2 lampen voor 8,95 kunt krijgen).

Het grote voordeel is dat als u een traditionele gloeilamp vervangt voor LED verlichting deze zo terugverdient is op uw energie rekening. Een simpel rekensommetje puur op energieverbruik is dat u een gemiddelde LED lamp al binnen 2 jaar terugverdient hebt, omdat het verbruik zo minimaal is bij een LED Lamp.

Apps voor LED verlichting

Er zijn al diverse systemen aanwezig op de markt om uw verlichting op afstand te bedienen. Denk hierbij aan de klik aan klik uit systemen. Deze systemen worden echter steeds uitgebreider, en er komen steeds meer fabrikanten op de markt die leuke systemen hebben bedacht die u het leven een stuk makkelijker maken.  Tevens kunt u op deze manier vaak uw verlichting (en eventuele andere apparaten in huis) slimmer maken zodat deze automatisch uit of juist aan gaan op het moment dat u wilt.

Het mooie met de LED techniek die tegenwoordig op de markt is dat u uw huis van zowel binnen als buiten op een leuke en kleurrijke manier kunt inrichten, want verschillende kleuren LED lampen samen met een goede app geven u vele mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een mooie lichtslang van LED lampen in uw badkamermeubel verwerken, waardoor u een mooie sfeer creëert. Op kantoor word de lichtslang ook steeds meer toegepast door bijvoorbeeld flex plekken te voorzien van een led strip welke of rood of groen brand, waarmee je kan aangeven of het bureau al in gebruik is of niet.

Als je al je LED verlichting met een APP koppelt kan je op afstand deze inregelen, timers instellen en nog veel meer. APPlamp is een aanbieder van specifieke LED apps, me de apps van Applamp kunt u namelijk uw verlichting helemaal finetunen, bewegingen maken, kleuren instellen en sensoren instellen als u deze heeft.

Bekijk voor meer informatie over Applamp en wat de mogelijkheden zijn hun website hier.

LED lampen in 2016

Op dit moment is de LED verlichting al een aardig gemeengoed aan het worden en zijn de prijzen hiervan dan ook flink aan het dalen. Toch zijn er wel flinke verschillen in kwaliteit van LED lampen. De Philips LED lampen zijn over het algemeen nog steeds veruit het best vergeleken met vele andere fabrikanten, het is ook niet voor niets dat u bij Philips een bijzonder lange garantie op de LED lampen krijgt. De LED lampen in 2016 zullen definitief de gloeilamp doen vergeten en dat is absoluut niet erg, want de verlichting is dik in orde en ook de minpunten van LED zijn inmiddels minimaal.

Goedkope lampen
Goedkope lampen
Logo
Shopping cart