Klik aan klik uit

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het Klik aan Klik uit systeem

Wilt u uw verlichting in huis kunnen bedienen vanaf uw smartphone? In dit artikel leg ik uit wat het Klik aan Klik uit systeem nu eigenlijk is, en of het wat voor u is. Aan de hand hiervan kunt u gaan uitrekenen wat het u kost om hiermee van start te gaan, en wat de voordelen hiervan zijn. Want er zijn zeker best wel wat voordelen als u aan de slag gaat met het Klik aan Klik uit systeem (ook wel Kaku genoemd).

Wat is Klik aan Klik uit nu?

Het Kaku systeem is misschien wel een van de oudste systemen die er op de markt is om uw verlichting in huis te bedienen vanaf een afstandsbediening en meer. Waarbij de afstandsbediening tegenwoordig uw telefoon is. Het is daarbij ook een heel gebruiksvriendelijk systeem waardoor iedereen die een telefoon kan bedienen, eigenlijk ook dit systeem kan bedienen. Al dan niet aan de hand van een handleiding. Daarbij is het een product waar een uitstekende klantenservice achter staat die u eventueel op weg kan helpen als u er niet helemaal uitkomt. Iedereen kan zijn/haar huis met dit systeem eenvoudig op afstand bedienen vanaf de smartphone. Je hoeft hiervoor helemaal geen kennis te hebben van allerlei ingewikkelde computer zaken. Het is echt grotendeels plug and play zoals ze dat zo mooi zeggen.

Waar te beginnen?

Zoals eigenlijk elk systeem zijn de instapkosten even slikken. Je hebt namelijk een zgn. smarthub nodig. De smarthub is een kastje wat eigenlijk niets anders doet dan je slimme verlichting verbinden met de app op je telefoon. In het geval van het Kaku systeem is dit de ICS-2000. De ICS 2000 kost normaal gesproken 99,-, maar gelukkig is deze ook regelmatig in de aanbieding waardoor als je even geduld hebt hij regelmatig met 10 a 15% korting te verkrijgen is. De ICS 2000 dien je op een centrale plek in huis aan te sluiten d.m.v. een netwerkkabel op je internet router. Met deze smarthub kan je vervolgens op je telefoon de Trust Smart Home app downloaden en eigenlijk meteen aan de slag gaan. Je dient een account aan te maken, vanaf je Smart home app scant hij vervolgens op je thuis WiFi of hij de ICS 2000 kan terugvinden en dan is het meteen gaan. Vanaf nu kan je al je slimme verlichting toe gaan voegen.

Slimme verlichting kopen

Ok, het belangrijkste heb je nu gehad namelijk je kan je toekomstige verlichting d.m.v. een app bedienen op afstand. Nu moet je alleen nog je verlichting slim gaan maken. Hiervoor heeft Klik aan Klik uit meerdere oplossingen voor jou beschikbaar. Het meest eenvoudige is om je huidige lichtbronnen te vervangen voor slimme lampen. Alleen hiervoor heeft het Kaku systeem helaas op dit moment alleen 2 type E27 lampen voor beschikbaar. In de meeste huishoudens is dit dan ook niet echt voldoende, wil je het voor jezelf eenvoudig houden en niet teveel elektricien werken hoeven doen dan adviseren wij je om naar het Philips Hue systeem te kijken welke veel meer soorten lichtbronnen heeft welke je rechtstreeks op een smart hub kan aansluiten.

De kracht van het Kaku systeem is dat ze met diverse smart modules je bestaande lampen/verlichting smart kunnen maken. Hiervoor dien je een ontvanger achter de lichtschakelaar of in het plafond te monteren afhankelijk van het type systeem. Daardoor kan je elke lamp smart maken. Let echter wel goed op dat je de juiste modules besteld. Niet elke module is bijvoorbeeld geschikt voor LED verlichting, en als je de zgn. hotelschakelaars in huis hebt moet je ook een andere ontvanger bestellen dan voor een lamp met een enkele schakelaar.

ACM-250-LD

Deze dimmer/schakelaar kan je eenvoudig in het plafond monteren tussen je lamp en de electra mooi uit het zicht. Hiermee kan je je bestaande wandschakelaars nog gebruiken, en vervolgens via je smartphone bedienen. Het mooie van dit model is dat je nu ook je lamp kan dimmen.

KlikAanKlikUit Startset

Met deze startset kan je je stopcontacten slim maken. Hiermee kan je o.a. je tafellampen en wandlampen met losse stekker eenvoudig slim maken. Je kan deze ook gebruiken om je apparatuur bijvoorbeeld ‘s nachts van het stroom los te koppelen.

Wandschakelaar

Je kan ook een losse wandschakelaar bestellen van het Kaku systeem. Deze werkt op batterijen dus kan je overal in huis monteren en koppelen aan een lamp. Handig als je ergens een schakelaar mist.

De vele extra mogelijkheden met Kaku

In dit artikel hebben we voornamelijk de voordelen van het Klik aan Klik uit systeem verteld gericht op uw verlichting, maar het systeem kan nog veel meer. Denk hierbij aan het bedienen van elektrische rolluiken, het koppelen van weer sensoren, een slimme deurbel, alarm systemen, camera systemen en het op afstand bedienen van uw stopcontacten. Hiermee kunt u uw elektrische apparaten in huis praktisch volledig bedienen op afstand.  En daarbij word het assortiment aan Kaku systemen continue verbeterd en waar nodig uitgebreid.

Daarnaast is de ICS 2000 smarthome er ook echt op gericht om uw huis vanuit 1 app te kunnen bedienen. Dat merk je o.a. doordat ze compatible zijn met vele andere systemen. Denk hierbij aan Philips Hue, het IKEA TRÅDFRI, Google Home assistent en nog veel meer. Ontdek de mogelijkheden nu zelf en bestel uw complete Kaku systeem hier!

Goedkope lampen
Goedkope lampen
Logo
Shopping cart