Besparen op energiekosten

Misschien wel de meest gebruikte term op dit moment in Google is, hoe kan je besparen op je energiekosten? Door de Corona tijd en nu de oorlog tussen Rusland en de Oekraïne zijn de prijzen van energie gigantisch gestegen. Niet alleen de gasprijzen zijn op dit moment torenhoog, maar ook de kosten voor stroom zijn meer dan verdubbeld. Daarom proberen we jou in dit artikel een paar kleine tips te geven hoe je eenvoudig energie kunt besparen en eventueel ook kunt gaan opwekken. De investering hiervoor is voor sommige mensen een struikelblok, maar als je wat verder gaat doorrekenen dan een paar maanden dan worden sommige investeringen wel heel interessant. Lees daarom snel verder als je geïnteresseerd bent.

Zonnepanelen met korte terugverdientijd

De meest voor de hand liggende voor mensen met een eigen huis is zonnepanelen. Waar veel mensen deze al hebben liggen zijn er toch nog schrikbarend veel mensen die ze nog niet hebben liggen. De reden hiervoor kan natuurlijk heel divers zijn en heeft vaak met geld te maken. Wij kunnen jou echter vertellen dat niet investeren in zonnepanelen voor de meeste mensen juist geld kost. De energieprijzen zijn op dit moment aardig gestegen waardoor elektriciteit opwekken nu wel heel aantrekkelijk word met eigen panelen. Zolang de salderingsregeling nog bestaat bespaar je namelijk enorm op je jaarafrekening. Je mag namelijk de elektriciteit die je opwekt van je verbruik afhalen, en met zulke hoge tarieven gaat dit om serieus geld. Natuurlijk moet je wel eerst een investering doen, maar hier zijn vele mogelijkheden voor om dit te financieren.

Laat je daarom gratis en vrijblijvend adviseren door de experts van Gratisofferte.nl. Hier vraag je nu eenvoudig een gratis zonnepanelen offerte aan en binnen 24 uur heeft u meerdere offertes in uw mailbox om te vergelijken.

Overal LED verlichting

Hierboven lees je hoe je zelf energie kan gaan opwekken en geld kunt gaan verdienen hiermee. Echter om op je energiekosten te besparen is de meest eenvoudige manier natuurlijk minder energie verbruiken. Dit kan op vele manieren. De meest simpele, maar ook de meest oncomfortabele manier is alle energie verbruikende apparaten uit te zetten. Als ze namelijk uit staan dan verbruiken ze niets meer toch…… Alleen dan zit je zo in het donker he 😉

Daarom bespaar op je verbruik met bijvoorbeeld LED verlichting. Alle verlichting in huis kan namelijk eenvoudig over op LED verlichting. Niet alleen de lampen voor in huis, maar ook de lampen buitenshuis en de lampen in apparatuur. Ook oude apparatuur in huis kan in sommige gevallen aantrekkelijk zijn om te vervangen. Denk hierbij aan een oude koelkast of een ouderwetse droger. Beide zijn energieslurpers welke tegenwoordig een stuk beter en vooral energiezuiniger gebouwd worden.

Goedkope lampen
Goedkope lampen
Logo
Shopping cart