Lampen van Zeegras

Wil jij graag een lamp van Zeegras of Olifantengras kopen? Dan ben je bij ons hiervoor op het juiste adres om een mooie collectie lampen te vinden. Er zitten namelijk vele voordelen aan het gebruik van zeegras. Daarnaast geeft het je lamp ook een unieke uitstraling en hiermee je interieur een mooie look. De laatste jaren zie je namelijk steeds meer trends naar alternatieve materialen voor het maken van lampen. Denk hierbij aan o.a. het gebruik van Bamboe voor lampen. Zeegras wordt al jarenlang gebruikt voor het maken van manden en kleden, maar je ziet er nu dus ook steeds meer lampenkappen van Zeegras. Maar wat is zeegras nu, en wat zijn nu de voordelen van het gebruik van dit materiaal? In dit artikel gaan we hier wat dieper op in, en we laten vooral de beschikbare modellen zien welke gemaakt zijn met dit materiaal.

Waarom zou je voor zeegras kiezen?

Het materiaal zeegras kennen we al vele jaren, alleen deze maakt pas de laatste jaren een sprong in populariteit in de zoektocht naar alternatieve grondstoffen. Vooral vanuit Marokko kennen we de diverse vloerkleden, manden en lantaarns welke hier met de hand gefabriceerd worden van zeegras. Het is namelijk een bijzonder duurzaam materiaal wat eenvoudig te verwerken is. De kleur van zeegras kan je het beste vergelijken met jute. De natuurlijke tinten van dit materiaal is een beetje bruin/beige met een wat grovere structuur. Daarbij kan dit materiaal ook uitstekend tegen water waardoor je deze lampen eenvoudig kunt schoonmaken met een vochtige doek. In natte ruimtes in huis zou je deze lamp qua materiaal ook prima kunnen gebruiken, alleen wel afhankelijk van hoe de elektra erin aangebracht is en de IP certificeringen. Zeegras word vaak ook op diverse websites als rotan aangeduid. Onder Rotan vind je diverse lampen met de materialen bamboe, riet en dus zeegras. Al deze materialen hebben een beetje dezelfde natuurinten.

Veel gestelde vragen over zeegras

  • Is zeegras duurzaam?
  • Is zeegras sterk?
  • Kan zeegras buiten?
  • Wat is een zeegras vloerkleed?
  • Wat is een zeegras?

Zeegras in Nederland

Zeegras lamp kopen

Ben je overtuigd en wil je een lamp van zeegras kopen? Bekijk onze website dan eens rustig op je gemak. Veel lampen welke gemaakt zijn van dit materiaal vind je eenvoudig terug via onze zoekfunctie. Praktisch elke partner waar wij mee samenwerken hebben diverse lampen van zeegras in het assortiment. Denk hierbij aan een Lampen24, Lampentoppers en Fonq. Een zeegras lamp kopen is vaak een stuk goedkoper dan eenzelfde soort lamp gemaakt van een materiaal als staal en hout. Ook een lamp gemaakt van kunststof is vaak een stuk prijziger. Daarbij is zoals gezegd een lamp van zeegras een stuk duurzamer en milieuvriendelijker. Of je nu op zoek bent naar een lampenkap, plafondlamp of hanglamp. Wij hebben veel beschikbaar!

Goedkope lampen
Goedkope lampen
Logo
Shopping cart