Energie bespaartips

energie-besparen energie-besparenIn dit artikel probeer ik u wat tips mee te geven hoe u eenvoudig kunt besparen op het energieverbruik van uw verlichting, of juist op een geavanceerde manier energie besparen voor degene die hierin geïnteresseerd is. Je kan tegenwoordig namelijk zonder veel moeite en investering namelijk best wel makkelijk besparen op uw energierekening.

Eenvoudige tips om energie te besparen

De eenvoudige energie bespaar tips is eigenlijk grotendeels discipline. Denk hierbij aan de verlichting uit doen zodra u als laatste een ruimte verlaat, lampen alleen aan doen als u deze nodig heeft om bijvoorbeeld te lezen, maar denk ook aan het vervangen van uw gloeilampen in huis door LED lampen. In de meeste huishoudens zal dit heel snel merkbaar worden op de energierekening, aangezien 1 gloeilamp van 60W ongeveer evenveel verbruikt als 12 LED lampen gemiddeld. Het vraagt natuurlijk wel een investering om uw gloeilampen die het nog doen te vervangen, maar een LED lamp hoeft tegenwoordig helemaal niet meer duur te zijn en heeft u zeker bij regelmatig gebruik zo terug verdiend.

Verder kunt u ook denken aan strategisch uw lampen in huis te gaan plaatsen zodat u in de woonkamer niet 3 a 4 lampen aan hoeft te zetten om het gezellig en verlicht te krijgen, maar misschien met 1 a 2 lampen al hetzelfde effect kunt gaan krijgen. Deze laatste tip is vooral gericht op het energie verbruik, qua sfeer en inrichting zal dit voor de meeste mensen geen optie zijn. Zeker in de tijden waar we anno 2016 in leven is het zaak om goed op te gaan letten waar u als consument eigenlijk allemaal gebruik van maakt. Met vele initiatieven de laatste jaren als duurzaam, energie neutraal en kies bewust logo’s op producten en diensten proberen veel bedrijven toch wat meer aan het milieu en welzijn te denken, maar u als consument kan daar ook op letten. Hoe minder energie u namelijk verbruikt aan o.a. verlichting, hoe beter dit ook weer is voor het milieu want energie die je niet verbruikt hoeft ook niet opgewekt te worden.

Geavanceerde energie bespaar tips

Dit stukje zal voor vandaag nog redelijk kort zijn, mede omdat we volgende week een groot artikel over dit onderwerp online zullen gaan zetten. Maar om u alvast op weg te helpen wat ik hiermee het volgende. Iedereen kan energie besparen door de verlichting handmatig uit te zetten, maar wat nu als u dit d.m.v. sensoren en apps kunt regelen? Dat is namelijk heel makkelijk tegenwoordig. Met sensoren bedoel ik niet de bewegingssensoren zoals we ze voor buitenlampen kennen (hoewel deze natuurlijk ook toegepast kunnen worden). Nee we praten over sensoren die gekoppeld zijn aan bijvoorbeeld uw telefoon, waar u loopt in huis en wie er aanwezig zijn en aan de hand daarvan de verlichting kan laten weten waar u in huis bent. Maar ook slimme verlichting als de Philips Hue die zonder tussenkomst van adapters en schakelaars op afstand te bedienen zijn in zowel aan/uit als kleur en dimmen.

Met de Apps kunt u namelijk tegenwoordig uw huis helemaal inrichten qua verlichting op uw wensen en smaak. Ideaal voor sfeer verlichting, anti-inbraak maar ook op comfort en energie besparing kunt u hier uw verlichting op instellen. Binnenkort komen we dan ook met diverse artikelen om uitleg te geven over de mogelijkheden hiervan, wat de prijzen zijn en wat ook aan te raden is.

 

Goedkope lampen
Goedkope lampen
Logo
Shopping cart