Lampen trend 2018

We zijn inmiddels alweer een paar maand verder in 2018 en de nieuwste woontrends zijn inmiddels al overal geland. De woontrends van 2018 zijn in lijn met die van 2017, maar toch net even weer wat anders op sommige vlakken. Ook voor de lampen zien we toch wat subtiele details veranderen. Het jaar 2018 word namelijk het jaar van wat meer vrolijkheid en frisheid. Waar het namelijk de laatste jaren toch veel om natuurlijke kleuren ging en de wat meer industriële look and feel is dit aan het veranderen. Er mag namelijk weer wat meer kleur bij. Dit zie je veelal terugkomen in de muren welke wat meer in scherpere kleuren geverfd worden, maar ook door de accessoires. Waar je vorig jaar nog goed wegkwam met een mooie zwarte lamp of een lamp van bamboe, is het dit jaar toch echt het jaar van de kleur. Denk hierbij niet alleen aan een roze en violet wat de kleuren voor 2018 zijn, maar ook aan de diverse contrasten. Oftewel “bijna” alles mag weer.

Lampen stijl 2018

Voor de diverse lampen trends word er in 2018 dus flink op kleur ingezet, maar ook hout speelt een steeds grotere rol. Waar het in 2017 voornamelijk gericht was op glas en staal varianten is het in 2018 toch veelal weer hout wat bij de vloerlampen, maar ook hanglampen terugkomt. Dit zorgt meteen voor een gezellige sfeer wat een houten look met zich meebrengt, en dit samen met een mooie LED lamp zorgt dit meteen voor een duurzame lamp. Wist u namelijk dat er een wereld van verschil in de diverse LED lampen zit? Veel mensen kopen namelijk hun verlichting bij de bouwmarkt om de hoek en letten niet op het aantal lumen en de kleurtinten. Echter als u een gezellige omgeving wilt creëren is het ook belangrijk om naar de lichtbron te kijken. Tegenwoordig is praktisch alles LED, maar vooral de kleuren zijn nogal divers. Wij raden u aan om voor een gezellig en sfeervol effect dan ook om hier goed naar te kijken. Het wat meer geliger licht is misschien een paar euro duurder, maar dit maakt de sfeer echt veel meer compleet zonder dat je meteen aan de dimmer moet en de daarbij komende kosten.

Extra exotic

Met de komst van de scherpe kleuren, contrast van de diverse kleuren is de opkomst van Exotische kleuren in 2018 enorm. We zien steeds meer bijzondere prints op diverse lampen staan welke populair zijn. Iedereen wil namelijk zijn huiskamer, keuken, slaapkamer of waar dan ook toch een eigen twist geven. Even net wat anders inrichten en dat mag nu ook. Denk hierbij aan diverse franjes, prints van exotische dieren en ga zo maar door. Hiermee lijkt de moderne trend voor het eerst sinds jaren toch een stuk minder populair te worden en begint het landelijke gecombineerd met een hoop kleur in 2018 toch echt de woontrend te worden.

Nog steeds zien we wel veel landelijk modern terugkomen in de wat neutralere huiskamers. Alleen het stoere mag nog stoerder worden. Geen nette afwerking, maar juist een beetje het robuuste en half kapotte look and feel word nog populairder. Denk hierbij aan ruw geschuurde houten meubels en woonaccessoires. Lampen van ruw staal welke niet fijn afgewerkt zijn, maar een beetje dat beschadigde over zich hebben. De brave en strak wit geverfde woonkamer is in 2018 helemaal uit gratie geraakt en we kunnen weer helemaal los gaan.

Wat betekend dit voor de lampencollectie van 2018?

Heel veel! Want we zien dat diverse leveranciers nu druk bezig zijn om hun oude collecties tegen stunt prijzen van de hand te doen. Er komen namelijk op dit moment veel nieuwe modellen uit welke helemaal op de woontrends van 2018 gericht zijn. Vorig jaar hadden we al veel lampen welke voorzien waren van diverse houtafwerkingen etc. In het jaar 2018 zal deze collectie echter flink groeien en worden de brave houten voeten wat meer vervangen voor een robuustere boomstronk bijv. Tevens zijn diverse stalen lampen vernieuwd met leuke speelse details en natuurlijk krijgen we ook steeds meer goedkope exotische lampen. De prints vind ik persoonlijke soms zo lelijk dat ik ze mooi ga vinden, en dat is ook echt de bedoeling van de diverse exotische lampen. Je koopt ze niet perse omdat de lamp met print zo mooi is, maar deze exotische lampen creëren zo’n sfeertje waardoor je hele huis anders aanvoelt. Voor degene die de woontrends in huis mee laten gaan is het dan ook echt een aanrader, want je krijgt er echt een leuk sfeertje mee.

Goedkope lampen
Goedkope lampen
Logo
Shopping cart